Logo De Golfbrekers

 

 

 

 

 

Header De Golfbrekers

      Zwemvereniging De Golfbrekers

 

 

           Home    Wie zijn wij?   Contact    Agenda    Foto's    Algemene voorwaarden

       

Wie zijn wij?

Voorzitter: Connie Micheels
Penningmeester: Erik van Lierop
Secretaris: Henri Stiels
Activiteiten coördinator: Marjo Cordewener
Chefbad: René van Lierop


Historie:

De club komt voort uit de Watervrienden De Mijnstreek, die destijds in twee groepen zwom in voormalige zwembad Terveurt in Hoensbroek en het, inmiddels afgebroken, Sportfondsenbad in het centrum van Heerlen. Bij de aanvang van de verbouwing van Terveurt tot het huidige Otterveurt moesten de twee groepen samen verder in het oude Sportfondsenbad. Grote cultuurverschillen leidden tot ontevredenheid. Een gedeelte van de Heerlense tak scheidde zich daardoor af en vond in het zwemgedeelte van De Joffer een nieuwe accommodatie om als een nieuwe club verder te gaan. Zwemvereniging De Golfbrekers was geboren! Het toenmalige bestuur en het lesgevend kader pakten vanaf het begin de zaken voortvarend aan en zetten een stevig fundament neer, waarop de nieuwe club kon worden opgebouwd tot wat het nu is.

Motto en doel:

Onder het motto "Voor een lekkere start op zondag" beoefenen we van 09.15 tot 10.15 uur een sport, die alle spiergroepen en gewrichten activeert en stimuleert zonder het gevaar van echte overbelasting. Juist op de dag, waarop de meeste mensen gewoonlijk langer in bed liggen dan doordeweeks. Doel is om in een ontspannen, gezellige, ietwat familiaire sfeer, van jong tot oud de zwemsport in vele facetten te beoefenen.

De vereniging hanteert een snuffelperiode van twee weken. Geïnteresseerden zijn op zondagochtend van harte welkom in De Joffer te Voerendaal om de unieke sfeer te proeven.Zwemvereniging De Golfbrekers
Sportcomplex De Joffer
Goswijnstraat 1
6367 EB Voerendaal